Fivizzano 2004

Efter en inbjudan från italienska golden retrieverklubben, gav jag mig iväg på en helgtripp till Italien, Genua och Fivizzano som ligger i norra Italien. En helg som jag kommer att minnas länge! Jag skulle hålla en kurs i trimning och handling samt döma en Drive In utställning för golden retriever. Som resesällskap hade jag min väninna Anette Hellgren, som också har hjälpt mig med fotograferandet.

Trim & handlerkurs
De deltagande ekipagen var nybörjare, många av dem med sin första golden. Man hade med sig egna tillbehör; borstar, saxar och kammar. Hundarna lyftes upp på smala höga bord med endast en duk som underlag. Ingen verkade alls bry sig om detta, utan stod snällt upp och lät sig hanteras. Några la sig ner på bordet och kopplade av emellanåt.

När hundarna var trimmade, bröts för italiensk enklare lunch i form av hembakt bröd med parmaskinka och italiensk ost, till detta serverades regionens röda eller vita vin.

Efter lunchuppehållet var det dags för handlerträning. Även här var deltagarna nybörjare; många av dem hade aldrig visat hund tidigare. Flera yngre hanar visades samtidigt i ringen, utan höga svansar och absolut inget morr. Hundarna var glada och trevliga mot varandra, nosade runt lite och kopplade helt av i väntan på sin tur.

Drive In utställning i Fivizzano
Utställningen var upplagd som en Drive In utställning, klasserna var de officiella. Valparna bedömdes i två klasser, 4-6 månader och 6-9 månader. De vuxna klasserna var: junior (9-15 månader), intermediate (15-24 månader), öppen (över 24 månader), champion och veteran.