Mamma och hästarna

Under min uppväxt hade familjen många många hästar på Täby Galopp. Mamma började rida tidigt och var med redan tidigt, då när galoppbanan fanns i Ulriksdal i Solna. Täby Galopp invigdes 1963, och då var jag med. Pappa red också några löp, men var inte lika framgångsrik som mamma, som blev Sveriges första amatörryttarchampion.

Det var också genom hästarna som vi hamnade i Falsterbo redan i slutet av 1950-talet. Mamma hade med sig hästarna till Jägersro i Malmö, på den tiden stängdes Ulriksdal över somrarna, och familjen behövde nånstans att bo under vistelsen i Skåne. Vi bodde första åren på Strandhotellet i Falsterbo, men när pappa vann lite pengar på V5, köptes huset på Prästaledsvägen 27 i Falsterbo. Där tillbringades alla sommarlov, men även många påsklov. Huset såldes i slutet av 1990-talet.

Min första egna häst hette Mme Pompadour och gjorde inte några större insatser på galoppbanan. Sedan kom Danilo, en av mina stora favoriter. Danilo och mammas Fort Knox var med oss nåra somrar i Falsterbo och var där uppstallade på MCR (Malmö Civila Ryttarförbund). På den ridskolan red jag många somrar på deras hästar, nåra av favoriterna där var Sotic och Greenfinch.