START KONTAKT GOLDEN LAB MOPS FRALLOR FÖRSÄLJNING VALPAR NEWS FOTON
goldnews.se valptips.se

Valpar - golden retriever

SEVCH Rossmix Jonagold (Jonna) har valpar med Glenriska Viscount Nelson (Nelson). Valparna, fyra hanar och sju tikar, föddes den 15 mars och blir leveransklara den 10 maj.

HÄR finns fler bilder på valparna och fortsättning på dagboken.

Vi förväntar oss trevliga, sunda men framför allt glada och roliga valpar i den här kombinationen. Båda föräldrarna har ett temperament som nog passar i de flesta familjer. Båda är kontaktiga, fartiga, trygga, nyfikna och glada.

Jonna kommer från en fertil och stark tiklinje, där tikarna varit enkla att para, fått stora valpkullar med enkla valpningar, och varit väldigt duktiga mammor. Detta är femte generationen tikar som härstammar från Honey Queens Garbo (Greta), som var mamma till Rossmix Too Late. Gretas pappa Gills Garfield var också en mycket trevlig golden att leva med och ha runt omkring sig.

Båda föräldrarna har höfter, armbågar och ögon utan anmärkning. Båda är DNA-testade normal för GR_PRAI och GR_PRAII. HD index för kombinationen är 107. ED index för kombinationen är 105.


SEVCH Rossmix Jonagold.

Jonna är en tik med mycket fart och fläkt, hon är mycket förig med röst, hon svarar direkt när jag vill ha hennes uppmärksamhet. Snabb och noga som apportör. Följsam, trogen och behaglig. Väldigt lugn och sansad inne. Och hungern, denna hunger, den finns i flera generationer bakåt. Jonna är svensk viltspårchampion och har några excellent på utställning.


Glenriska Viscount Nelson.

Så här skriver Ingrid Lundkvist, uppfödare och ägare till Nelson, om honom:

Nelson är en ung hane med sina två år, men trots sin unga ålder verkar han världsvan i alla miljöer han vistas i. Nelson är relativt stor med kraftigt benstomme och han är smidig och snabb. Alert till tusen, men alltid med fokus på sin uppgift. Apporterar med stor passion, lämnade naturligt i hand redan som valp. Lätt att träna med förarintresse. Helt enkelt en balanserad kille som står stadigt på jorden!

Valptitt

Vi kommer ha valptitt för våra valpköpare en helg framöver. Då kommer vi att gå igenom allt praktiskt inför leverans och hemkomst av den nya familjemedlemmen, såsom försäkring, mat som ska inhandlas, koppel, halsband, bädd och lite annat nyttigt inför första tiden med valpen hemma. Kanske viktigast av allt är namnträning och kontaktövningar, det kommer vi också att ta upp. Om det är nått speciellt som någon vill att vi tar upp, gör vi så klart det! Vi bjuder på fika!

Och ta gärna med en snuttefilt som valpen får med sig hem vid leverans.

Valpar

Våra valpar säljs förstås enligt Svenska kennelklubbens regler med registreringsbevis, de är vaccinerade, avmaskade och ID-märkta med chip samt veterinärbesiktigade innan de flyttar till sina nya hem.

Valparna är leveransklara efter åtta veckors ålder.

Du får med en matlista och lite saker till valpen.

Vi bjuder på ett års medlemskap i rasklubben, Golden retrieverklubben.

Dagboken av Helene S:

2019-03-18
Mjölken har runnit till och det är lugnare i valplådan. Valparna är tjocka och goa om sina magar och Jonna sköter om dom på bästa sätt.

2019-03-17
Kerstin har varit på besök så nu har alla valparna fått sina halsband. Hanarna är blå, lila, lime, grå. Tikarna är brun, gul, orange, röd, svart, grön rosa.

2019-03-16
Första natten har varit relativt lugn. Valparna är kraftiga, starka och vet absolut vad dom vill och det hörs! Jonna tar så väl hand om dom.

2019-03-15
Och så blev det valpar till slut, efter nästan nio veckor. Jonna visade ordentligt hur det ska gå till med en perfekt valpning. Den första valpen kom vid 24-tiden och den sista strax före 04. Stora och rejäla valpar, och hela färgskalan finns. Allt väl i lådan.

Nu har sex veckor gått och magen blir bara större och större. Jonna är fortfarande mycket trött, sover mycket men hänger med bra på promenaderna. Och är hungrigare än hungrigast.

Fyra veckor har passerat, och Jonnas mage har börjat växa så smått. Hon äter som vanligt igen, är trött och inte lika yvig på skogspromenaderna som tidigare.

Idag är det på pricken tre veckor sedan parning nr 2 och Jonna åt inte upp sin mat i morse. Ett säkert dräktighetstecken, om något!

Nu har det snart gått tre veckor sedan parningen, och jag tror att Jonna är dräktig. Hon har ändrat sig lite i sitt sätt, hon har blivit lite lugnare och mer rofylld i blicken. Hennes tuttar har blivit större och lite mer rosa än tidigare.

Resan ner till Ystad för parningen av Jonna var aningen besvärlig, men vi kom fram, parningen gick utmärkt, Nelson var lugn och sansad och Jonna stod som en klocka. Jonna löpte över snabbt, vilket är ett bra tecken på dräktighet.

Glenriska
Viscount Nelson

Hips B
Elbows 0+0
Eyes OK 2019

DNA-tested normal GR_PRAI + GR_PRAII

CC x 4

Combine Quite A Prince C.I.B. & C.I.E. EE CH FI UCH FI V-10 LT&LV CH SE U(U)CH Terra Antyda Sani New Princ Ofheart Daily Rays Midnight Prince
Terra Antyda Sani Becky
SE U(U)CH
Combine Flames Of Fantasy
Stanroph Sandboy
SE V-01 Combine Daylight
Flexibelle
Du Bois De La Rayère
BE CH FR JCH INT UCH SE U(U)CH Furyo Noroy Du Plessy BE CH INT UCH LU CH
Stormerick Solomon's Seal
Vice Versa Du Bois De La Rayere
FR CH FR JCH INT UCH
Tommy Girl
Du Bois De La Rayere
GB CH Stanroph Squadron Leader
BE CH DE CH INT UCH LU CH
Moon Light Du Bois De La Rayère

SEVCH
Rossmix Jonagold

Hips A
Elbows 0+0
Eyes OK 2018

DNA-tested normal GR_PRAI + GR_PRAII

C.I.B. & C.I.E. EE CH FI UCH FI V-10 LT&LV CH SE U(U)CH
Terra Antyda Sani New Princ Ofheart
Daily Rays Midnight Prince C.I.B. EUW-00 FI UCH FI V-99 INT UCH WW-00 Lorinford Harlequin
FI V-06 Lorinford Hesperides
Terra Antyda Sani Becky FI UCH Kerrien Raleigh
EE CH LV CH Majik Greensleeves
Rossmix Turn Back Time NORD VV-11 SE U(U)CH
Guldruschen's
Business As Usual
SE U(U)CH SE V-03
Rossmix Hard To Get
Guldruschen's Rocksteady Love
NO UCH SE U(U)CH
Rossmix Sunshine In The Rain
C.I.E. SE U(U)CH
Stanroph Say Hi To Rossmix
Rossmix Too Late
© rossmix 1991 - 2019 hundkompetens.com valptips.se goldnews.se rossmix.com